Suzuki - V-STROM 1050 XT ABS M2

Enduro / V-STROM 1050 XT ABS M2

V-Strom 1050 pokreće snažni V-Twin motor koji kombinuje ne samo snagu, već i karakter, uzbuđenje i ekonomičnost. Motor isporučuje duboku tutnjavu od malih obrtaja, jer obrtaji podižu linearni obrtni moment kroz srednji opseg i maksimalnih 107.4 ks pri velikim obrtajima. Ovaj je motor podjednako prijatan, jer ga je lako koristiti čineći ga svestranim, odličnim na bilo kom putu ili avanturi.

1.037 cm³
Kubikaza
79 kW (106 PS) / 8.500 rpm
Snaga
247.00 kg
Težina

MOTOR

Vodeno hlađeni DOHC 90-stepeni V-Twin motor od 1037 cm³ isporučuje obilje konjskih snaga, obilan obrtni moment i dobru ekonomičnost goriva, dok u isto vreme zadovoljava Euro 5 standarde emisije.

Klipovi visoke kompresije projektovani korišćenjem FEM tehnologije postižu idealnu krutost, težinu i izdržljivost.

Klipovi se kreću unutar cilindara obloženih Suzuki kompozitnim elektrohemijskim materijalom (SCEM) za malu težinu, povećanu izdržljivost, smanjeno trenje i odlično odvođenje toplote.

Motor ima Suzukijev elektronski sistem gasa Ride-bi-Wire koji je jednostavniji, lakši i kompaktniji od mehaničkog gasa. Svaki cilindar se napaja elektronskim kontrolisanim kućištem leptira za gas od 49 mm.

Svako telo leptira ima jedan leptir ventil koji se otvara i zatvara sopstvenim nezavisnim motorom za preciznu kontrolu gasa.

Svaki cilindar ima injektor za gorivo sa 10 rupa, koji se nalazi nizvodno od tela leptira za gas na usisnoj grani za superiornu efikasnost sagorevanja i nisku potrošnju goriva.

Dvostruke svećice tipa iridijuma koje koristi Suzukijeva tehnologija Dual Spark Plug Technology doprinose glatkoj isporuci snage, manjoj potrošnji goriva, nižoj emisiji izduvnih gasova, linearnijem odzivu na gas, lakšem pokretanju motora i stabilnijem praznom hodu.

Suzuki Easy Start Sistem Vam omogućava da lako pokrenete motor jednim, trenutnim pritiskom na dugme za pokretanje, bez obzira na vremenske uslove ili temperaturu motora.


Šasija

Vetrobransko staklo podesivo po visini razvijeno je kroz opsežna ispitivanja u aerotunelu kako bi se smanjili udari vetra. Vetrobran se može ručno podesiti u 11 različitih položaja u rasponu visine od 50 mm.

Pogodna šipka iza vizira može se koristiti čak i za montiranje dodatne opreme.

Povećana visina i veliki prečnik konusnih upravljača obezbeđuju dobru kontrolu upravljanja dok promovišu prepoznatljiv izgled van puta. Lagani upravljač visoke čvrstoće takođe ublažava vibracije vaših ruku.

Upravljač je opremljen štitnicima za ruke sa velikim tegovima amortizera za ergonomsku udobnost i smanjene vibracije.

Šasija, zahvaljujući V-dvostrukom dizajnu motora, rezervoaru za gorivo i ukrasnom sedištu, olakšava spuštanje nogu na tlo.

Jedan deo nasleđa V-STROM-a je njegov izdržljiv aluminijumski ram koji balansira težinu i krutost za optimalno upravljanje na različitim tipovima puteva.

Tokico radijalno montirane monoblok 4-klipne kočione čeljusti su uparene sa 310mm plutajućim duplim diskovima. Ove efikasne čeljusti su povezane sa Motion Track Brake* i kombinovanim kočionim sistemima za snažne performanse zaustavljanja.

Centralni štender je standardna oprema na V-STROMu 1050XT.


Tehnologija

Tehnički podaci

MOTOR
Naziv V-Storm 1050 enduro
Tip 4-taktni, 2-cilindrični, vodom hlađen, DOHC
Kubikaža 1.037
Prečnik x hod 100 mm x 66 mm
Menjač 6-stepeni mehanički
Snaga motora 79 kW (106 PS) / 8.500 rpm
Obrtni moment 101 Nm / 4.000 rpm
Veličina i osnovni podaci
Ukupna dužina 2.265 mm
Ukupna širina 940 mm
Ukupna visina 1.465 mm
Međuosovinski razmak 1.555 mm
Udaljenost podloge 160 mm
Ukupna masa 247.00 kg
Visina sedišta 850 mm
Oslanjanje napred Inverted Teleskopska viljuška, spiralna opruga, uljni amortizer
Oslanjanje nazad Centralni opružni član, spiralna opruga, uljniamortizer
Kočnice napred Dvostruki disk
Kočnice nazad Disk
Pneumatik napred 110/80R19M/C 59V, tubeless
Pneumatik nazad 150/70R17M/C 69V, tubeless
Zapremnina rezervoara 20 l
`

Video